Respectarea drepturilor omului in Republica Moldova!!!

Libertatea  omului e partea divina din el” afirma  o apreciabila personalitate si este adevarat deoarece doar datorita Libertatii, omul poate sa-si impuna propria personalitate, sa aiba un loc in societate si sa fie  un adevarat cetatean cu drepturi si obligatii.
Numai găsirea unui echilibru adecvat între  aceste prioritati în definirea drepturilor omului în Moldova poate conduce la instaurea păcii sociale şi să prevină viitoarele neintelegeri. Pentru asta, însă, problematica drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în Moldova trebuie să devină un dialog, şi nu continue să fie un monolog  deseori intolerant si neinteles.Pe parcursul perioadei de independenţă în Republica Moldova drepturile omului au devenit extrem de importante în discursul politic, dar din pacate statul nostru este acuzat de catre ONG-uri atit nationale cit si internatioanale, in asigurare insuficienta a respectului drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, in plus RM este atentionata  asupra lacunelor in asigurarea drepturilor politice precum este dreptul la libera exprimare, libertatea presei, dreptul la intruniri. Cele fiind spuse, devine uşor observabil că problematica drepturilor omului în Moldova preponderent s-a concentrat mai ales asupra gradului de respectare a acestora de către autorităţi, şi progresului Moldovei obţinut pe această cale. În pofida eforturilor de asigurare a respectării drepturilor, insuccesele Moldovei în asigurarea drepturilor omului continuă să domine  populatia.
Dupa toate spuse sus, parerea mea este ca, doar noi putem schimba ceva spre bine, deoarece autoritatile, cele pe care la platim pentru a ne ajuta cind avem nevoie, sunt impotriva noastra. De la noi incepe totul, nu avem pe cine ne baza……

1 Comment »

  1. 1
    vadim Says:

    Foarte corect punct de vedere


RSS Feed for this entry

Lasă un comentariu